Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Priotrávených pracovníkov papierní už pustili z nemocnice domov

Foto: TASR

Dvojica sa v piatok 3. októbra priotrávili v ružomberskom celulózo-papierenskom podniku Mondi SCP výparmi sírovodíka počas skúšobnej prevádzky novej technológie.

Ružomberok 6. októbra (TASR) – Dvojica hospitalizovaných pracovníkov dodávateľských firiem zo Slovenska a Fínska, ktorí sa v piatok 3. októbra priotrávili v ružomberskom celulózo-papierenskom podniku Mondi SCP výparmi sírovodíka počas skúšobnej prevádzky novej technológie, je už v domácom ošetrení.

"Oboch u nás hospitalizovaných pacientov sme na základe ich vlastných žiadostí prepustili ešte v nedeľu 5. októbra v popoludňajších hodinách do domáceho liečenia. Cítili sa dobre a s najväčšou pravdepodobnosťou im nehrozia žiadne trvalé následky," informoval TASR dnes predpoludním hovorca Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Valér Ferko.

Hovorca Mondi SCP Ružomberok Ľubomír Čech opätovne uistil, že spomínaný incident, ktorý sa stal v uzatvorenom interiéri, nemá žiadne negatívne vplyvy na okolité životné prostredie. "Ďalšie spresňujúce informácie zverejníme ihneď po ukončení prebiehajúceho vyšetrovania," dodal pre TASR.