Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Obci Párnica sa ihneď osvedčilo inštalovanie kamerového systému

Monitorovací kamerový systém Foto: TASR

Celkové náklady na nákup a inštaláciu kamerového systému boli viac ako 9000 eur.

Párnica 29. júna (TASR) – Samospráve dolnooravskej obce Párnica v Dolnokubínskom okrese sa ihneď v prvých týždňoch osvedčilo zadováženie a nainštalovanie monitorovacieho systému. Celkovo šesť kamier je v prevádzke iba od začiatku tohto mesiaca, ale už pomohli vyriešiť prípad vandalizmu.

„Na komplexnejšie hodnotenie je ešte príliš skoro, ale už evidentne cítime prínos tejto investície. Kamerový záznam nám účinne pomohol odhaliť a usvedčiť páchateľa, ktorý popísal a znečistil stenu obecnej budovy farebným sprejom,“ uviedla pre TASR pracovníčka obecného úradu Zuzana Mešková.

Celkové náklady na nákup a inštaláciu kamerového systému boli viac ako 9000 eur. Približne dve tretiny finančných prostriedkov poskytlo ako účelovú dotáciu v rámci preventívneho projektu Ministerstvo vnútra SR. Obec rozmiestnila kamery do lokalít s najčastejším výskytom prejavov kriminality a vandalizmu.

„Objektívy kamier sme zamerali najmä na náš obecný športový areál a detské ihrisko, ale pokryli sme nimi aj ďalšie frekventované časti obce. Prvé skúsenosti s takouto ochranou nielen obecného majetku sú veľmi dobré,“ dodala Mešková s tým, že kamerové záznamy archivujú v zmysle platnej legislatívy.