Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Žilinský kraj

Oravskí policajti zachránili život mužovi, ktorý spadol z mosta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - JT

Policajti ihneď kontaktovali lekársku pomoc. Muža zatiaľ zakryli, pretože sa celý triasol, strácal vedomie a prestával komunikovať, opísal žilinský krajský policajný hovorca.

Podbiel 5. septembra (TASR) - Oravskí policajti zachránili počas uplynulého víkendu život mužovi, ktorý spadol z mosta v obci Podbiel v Námestovskom okrese. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Polícii volal v noci zo soboty (2.9.) na nedeľu (3.9.) náhodný okoloidúci, ktorý videl z mosta spadnúť osobu. Miesto okamžite vyrazili prehľadať tvrdošínski policajti. "V hustom krovinatom poraste a nedostupnom teréne, asi desať metrov od mosta, našli vo vysokej tráve ležať muža. Bol silno podchladený, premočený od hustého dažďa a sťažoval sa na bolesť nohy," uviedol Moravčík.

Policajti ihneď kontaktovali lekársku pomoc. Muža zatiaľ zakryli, pretože sa celý triasol, strácal vedomie a prestával komunikovať, opísal žilinský krajský policajný hovorca. "Následne prišla na miesto rýchla zdravotná pomoc, ktorá ho ošetrovala na mieste. Po príchode hasičov ho z ťažko dostupného terénu vyniesli na nosidlách do vozidla zdravotníkov. Policajti týmto konaním aj za pomoci všímavého občana naplnili poslanie polície," dodal.