Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Policajti obvinili 44-ročnú ženu: Dvakrát sa pokúsila uniesť dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Martin 5. novembra (TASR) – Zo zločinu únosu v štádiu pokusu obvinili policajti 44-ročnú ženu, ktorá sa v martinskej mestskej časti Podháj dvakrát pokúsila uniesť dieťa v kočíku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Obvinená Martinčanka podľa nej 2. novembra zaútočila na 33-ročnú mamičku, ktorá sa po ulici prechádzala s kočíkom, v ktorom zaspávalo jej dieťa. "Odsotila ju nabok a vytrhla kočík. Matka sa bránila a rovnako bránila aj kočík s dieťaťom, na čo jej útočníčka začala vulgárne nadávať. Zúfalá matka volala o pomoc a mávala na okolo prichádzajúce vozidlo. Na to sa útočníčka otočila a prešla k plotu pri rodinnom dome, kde mala odložené osobné veci. Matka s dieťaťom z miesta incidentu odišla, avšak útočníčka sa pobrala za ňou. To už bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá ženu zadržala," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že podobný čin vykonala 44-ročná žena aj 29. októbra. "Keď rovnako v mestskej časti Podháj zbadala prichádzať mamičku s kočíkom, pristúpila k nej a násilím jej vytrhla kočík s dieťaťom. Pri vytrhnutí sa kočík takmer prevrátil. Situáciu zachránila matka, ktorá ho útočníčke vytrhla späť a rýchlo z miesta odišla. Pri odchode z miesta počula, že žena za ňou niečo vykrikuje. Pri incidente došlo k poškodeniu kočíka, škodu zatiaľ majiteľka nespresnila," dodala Balogová.

Vyšetrovateľ Martinčanku obvinil zo zločinu únosu v štádiu pokusu a zároveň spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, uzatvorila krajská policajná hovorkyňa.