Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Vodič jazdil na kamióne, ktorý nebol spôsobilý, prišiel o doklady

Na snímke kamión. Foto: FB: Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti mužovi zadržali vodičský preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla aj obe tabuľky s evidenčným číslom. Ďalšiu jazda mu mu zakázali a uložili blokovú pokutu, dodala.

Ružomberok 13. marca (TASR) - Blokovú pokutu dostal vodič nákladného motorového vozidla, ktoré nebolo technicky spôsobilé na cestnú premávku. Priestupok zistili policajti počas váženia vozidiel na ceste I/18 v okrese Ružomberok, mužovi zadržali i vodičský preukaz. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti žilinská krajská polícia.

"Pri kontrole policajti zistili, že vozidlo má skorodovaný podvozok, z prídavného zariadenia unikala prevádzková kvapalina na vozovku, auto malo neoverený tachograf jeden rok a chýbajúci nástupný schodík na strane vodiča," uviedla polícia.

Vodič mal navyše podľa nej vložený záznamový krúžok na inú osobu od 19. júla 2019 a nemal pri sebe doklady o svojej činnosti 28 dní dozadu. "Policajti mužovi zadržali vodičský preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla aj obe tabuľky s evidenčným číslom. Ďalšiu jazda mu mu zakázali a uložili blokovú pokutu," dodala.