Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Požiar polyfunkčného objektu v Rabči likvidovalo 30 hasičov

Ilustračná foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Požiar vznikol v priestoroch kotolne a ďalej sa rozšíril do zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice, garáže a skladových priestorov.

Rabča 10. januára (TASR) – Tri desiatky oravských hasičov likvidovali dnes ráno požiar polyfunkčného objektu v Rabči v okrese Námestovo. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar podľa nej vznikol v priestoroch kotolne a ďalej sa rozšíril do zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice, garáže a skladových priestorov, kde dôsledkom požiaru došlo k zrúteniu strešnej a stropnej konštrukcie. „Súčasťou polyfunkčného objektu je aj zdravotné stredisko, kde sa požiar čiastočne rozšíril cez drevenú konštrukciu. Pri požiari s plochou zhruba 20 x 80 m zasahovalo takmer 30 hasičov z Hasičskej stanice (HS) Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín a tiež dobrovoľní hasiči z Rabče, Rabčíc, Zubrohlavy a Oravskej Polhory,“ uviedla Farkasová.

Predbežnú materiálnu škodu pri požiari, ktorý lokalizovali o 05.15 h a zlikvidovali o 09.50 h, odhadli na 350.000 eur. „Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru,“ uzatvorila Farkasová.