Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Primátor Igor Choma odovzdal vysvedčenia prvákom zo ZŠ Karpatská

Na snímke primátor Žiliny Igor Choma počas tlačovej konferencie po skončení rokovania. Foto: TASR/Michal Svítok

Riaditeľka ZŠ Karpatská podotkla, že žiaci dosiahli v uplynulom školskom roku vynikajúce úspechy.

Žilina 30. júna (TASR) – Prvákom zo Základnej školy (ZŠ) Karpatská na sídlisku Vlčince dnes na záver školského roka 2014/2015 odovzdal vysvedčenia primátor Žiliny Igor Choma spolu s riaditeľkou školy Evou Smolkovou.

"Veľmi príjemné pocity, dokonca až trošku dojímavé. Človek si uvedomuje, že toto je generácia, ktorá o niekoľko rokov bude tvoriť Žilinčanov. Generácia, ktorá sa možno o nás bude starať, tvoriť, produkovať. Deti sú úžasné, všetky sa tešia z prvého vysvedčenia. Je to veľmi pozitívne a naozaj som dnes dostal veľa energie," povedal Choma.

Riaditeľka ZŠ Karpatská podotkla, že žiaci dosiahli v uplynulom školskom roku vynikajúce úspechy. "Vyhrali sme mestskú ligu, deti robili zbierku pre chorého rodiča, robili sme zbierku pre detský domov. Ukázali, že sú nielen bojovníci, čo sa týka športu, ale majú aj veľké srdiečko, aby dokázali pomôcť iným," uviedla Smolková.

Podľa primátora Žiliny je vysvedčenie vizitkou každého žiaka, podľa ktorej je vidieť, ako na sebe pracoval počas celého roka. "Veľké ďakujem patrí všetkým pedagógom a zamestnancom škôl a školských zariadení za ich náročnú prácu, pretože práve oni pripravujú mladých Žilinčanov do života. Prajem všetkým žiakom, pedagógom a pracovníkom škôl a školských zaradení príjemné prežitie letných prázdnin a úspešný návrat do školy v novom školskom roku 2015/2016," dodal Choma.