Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

PRIPITÍ VODIČI V ŽILINSKOM KRAJI: 22 nafúkalo nad jedno promile

Ilustračné foto Foto: FB: Polícia SR - Trenčiansky kraj

"Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 26 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Žilina 18. mája (TASR) - Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 33 vodičov motorových vozidiel a 26 cyklistov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov nafúkalo 22 nad jedno promile, u 11 vodičov zistili požitie alkoholických nápojov s hodnotou pod jedno promile. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 26 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.