Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Projekty OOCR Malá Fatra prezentuje výstava v Žiline

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Výstava OOCR Malá Fatra bude na námestí A. Hlinku v Žiline do 20. novembra.

Žilina 9. novembra (TASR) - Činnosť Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra počas desiatich rokov existencie prezentuje výstava na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. TASR o tom informovalo mesto Žilina.

OOCR Malá Fatra založilo v roku 2012 mesto Žilina. Momentálne tvorí členskú základňu 16 obcí a 11 podnikateľských subjektov. "Vďaka ich vzájomnej spolupráci sa nám s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR podarilo vybudovať a obnoviť infraštruktúru pre turistov a cykloturistov. Zrekonštruovali sme viaceré pamiatky, zveľadili verejné priestranstvá a športoviská a vybudovali sme náučné chodníky a vyhliadkové veže," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Riaditeľ OOCR Malá Fatra Štefan Vančík doplnil, že od roku 2012 organizácia úspešne dokončila napríklad vyhliadkovú vežu na Dubni či lávku a prístrešok na Straníku. "Vybudovali sme cyklomagistrálu, ktorá spája mesto Žilina s Terchovou. Ďalšie projekty sa týkali údržby turistických a bežkárskych trás, cyklotrás, podporili sme aj veľa podujatí v regióne. Na mnohých zámeroch spolupracujeme s mestom Žilina, Nadáciou Kia Slovakia a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Žilinský turistický kraj," dodal.

Výstava OOCR Malá Fatra bude na námestí A. Hlinku v Žiline do 20. novembra.