Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Prvé kolo plošného testovania stálo Liptovský Mikuláš 23.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Roman Hanc

Na nákup osobných ochranných pracovných prostriedkov ako sú rukavice či overaly a respirátory vybralo mesto z pokladnice 4500 eur.

Liptovský Mikuláš 3. novembra (TASR) - Mesto Liptovský Mikuláš stálo prvé kolo celoplošného testovania na COVID-19 približne 23.000 eur. Najväčšiu položku tvoria mzdy vrátane stravných lístkov pre dobrovoľníkov spolu vo výške 14.000 eur. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Na nákup osobných ochranných pracovných prostriedkov ako sú rukavice či overaly a respirátory vybralo mesto z pokladnice 4500 eur. "Zabezpečiť sme museli odpadkové koše na biologický materiál pre jednotlivé odberné miesta, čo stálo radnicu približne 2000 eur. V nákladoch sa nachádza aj dezinfekcia, ktorú dobrovoľní hasiči použili na čistenie priestorov, ale aj dezinfekcia na ruky. Tieto položky predstavujú sumu 1400 eur," vymenovala hovorkyňa mesta.

Radnica nakupovala aj drobný materiál ako vreckovky, ktoré používali obyvatelia pred testovaním, alebo perá, nožnice, papierové bloky na administratívu.