Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Pyrotechnik objavil v lese na Liptove rekordné množstvo starej munície

Rekordne veľké množstvo starej munície dohľadal v lese policajný pyrotechnik. V piatok 31. októbra po ohlásení nálezu jedného kusa starej munície náhodným okoloidúcim v lesnom poraste v liptovskom regióne, našiel spolu 65 kusov funkčnej delostreleckej munície kalibru 82 mm z 2. svetovej vojny. Foto: TASR/KR PZ Žilina

Miesto najväčšieho nálezu munície polícia zámerne nekonkretizuje, aby sme zbytočne nezaktivizovali amatérskych vyhľadávačov

Žilina 3. novembra (TASR) – Rekordne veľké množstvo starej munície dohľadal v lese policajný pyrotechnik. V piatok 31. októbra po ohlásení nálezu jedného kusa starej munície náhodným okoloidúcim v lesnom poraste v liptovskom regióne našiel spolu 65 kusov funkčnej delostreleckej munície kalibru 82 mm z 2. svetovej vojny.

Galéria fotiek nálezu:





„Miesto najväčšieho obdobného nálezu na území nášho kraja zámerne nekonkretizujeme, aby sme zbytočne nezaktivizovali amatérskych vyhľadávačov, lebo im pri neodbornej manipulácii s takýmito nálezmi hrozia ťažké zranenia,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Zároveň upozornila, že vyhľadávanie a prechovávanie nájdenej munície je závažným porušením zákona. „Povinnosťou je takýto nález bezodkladne ohlásiť, označiť miesto a vôbec sa nedotýkať nájdenej munície. Manipulovať s ňou môže jedine policajný pyrotechnik,“ prízvukovala krajská policajná hovorkyňa.