Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

R. FICO: Papierne v Ružomberku asi dostanú dve významné investície

Vláda absolvovala už 15. výjazd do slovenských regiónov. V stredu 24. júna 2015 sa zaoberala sociálno-ekonomickou situáciou okresov Ružomberok a Liptovský Mikuláš. Ministri zasadli v priestoroch Kultúrneho domu Andreja Hlinku v Ružomberku. Ich hostiteľom bol primátor mesta Igor Čombor (nezávislý). Foto: TASR

Jednu z nich, tzv. veľkú investíciu, bude realizovať podľa predsedu vlády zahraničný spoluvlastník papierní, koncern Mondi, takže je potrebné o nej rozhodnúť na medzinárodnej úrovni.

Ružomberok 24. júna (TASR) – Severoslovenský papierenský podnik Mondi SCP v Ružomberku dostane pravdepodobne dve významné investície. "Predstavitelia spoločnosti Eco-Invest (spoluvlastník papierní, pozn. TASR) nás informovali, že je záujem ísť do dvoch ďalších veľkých investícií," uviedol dnes v Ružomberku na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády jej predseda Robert Fico (Smer-SD).





Jednu z nich, tzv. veľkú investíciu, bude realizovať podľa predsedu vlády zahraničný spoluvlastník papierní, koncern Mondi, takže je potrebné o nej rozhodnúť na medzinárodnej úrovni. "Môžem povedať, že sú v hre dve krajiny, a to Slovensko a susedné Poľsko. Ide o investíciu v stomiliónových (eur) sumách. Druhá, menšia investícia, má byť však s väčším počtom zamestnancov," spresnil.



Vláda SR je podľa premiéra pripravená podporiť investície tohto druhu, najmä pokiaľ pôjde pri nich o rozširovanie kapacít či vytváranie nových pracovných miest. Pripomenul zároveň, že vláda už v minulosti podporila v spoločnosti Mondi SCP veľkú investíciu. "Išlo o energetický projekt v Ružomberku, ktorý je v súčasnosti v skúšobnej prevádzke," dodal.