Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Žilinský kraj

Rada mládeže Žilinského kraja ocenila osobnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podujatie získalo podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM).

Žilina 12. decembra (TASR) - Cenu aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2023 získalo 30 osobností zo Žilinského kraja. Ocenenia udelila Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) v kategóriách Top mládežník, Top občan, Top zástupca samosprávy, Top organizácia a Top čin ľudskosti. TASR o tom v utorok informovala riaditeľka RMŽK Darina Čierniková.

Doplnila, že ocenené osobnosti sa aktivitou a ľudskosťou angažujú za krajší život mladých ľudí a miestnych komunít. "Pre RMŽK je cťou vytvárať priestor, v ktorom obyvatelia Žilinského kraja môžu vyzdvihnúť hodnoty aktívneho občianstva a ľudskosti cez konkrétnych ľudí. A poukázať aj na to, ako sa dajú vytvárať podmienky na rozvoj detí, mládeže aj celých miestnych komunít," uviedla predsedníčka RMŽK Jana Jancová.

V kategórii Top mládežník získal špeciálne ocenenie za výnimočný prínos Michal Jasenovec zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, ktorý pôsobí aj v organizácii eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v Rajci. V kategórii Top občan Dana Oravcová z Čierneho, ktorá zasvätila život podpore práv znevýhodnených skupín obyvateľstva. V kategórii Top zástupca samosprávy starostka obce Svrčinovec Renáta Majchráková. Za Top čin ľudskosti ocenili Zuzanu Masarikovú, Davida Kostíka, Kornéliu Tworzydlo a Sofiu Pristašovú zo Základnej školy Zarevúca v Ružomberku, ktorí zachránili život spolužiačke. V kategórii Top organizácia získala ocenenie za dlhoročnú činnosť Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých v Oščadnici.

Podujatie získalo podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM).