Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Kampaň Príroda lieči propaguje zaujímavé lokality mesta a okolia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

K minerálnym prameňom sa ľudia dostanú z Ružomberka prostredníctvom siete značených cyklotrás či turistických chodníkov.

Ružomberok 21. septembra (TASR) – Poukázať na možnosti doplnenia fyzickej či duševnej energie v Ružomberku a jeho okolí je cieľom kampane Informačného centra (IC) Ružomberok a mesta Ružomberok pod názvom Príroda lieči.

Podľa vedúceho ružomberského IC Milana Kolčáka je následkom súčasnej situácie izolácia ľudí, strach o svoje zdravie či o zdravie blízkych.

„V značnej miere sa prejavuje nielen na fyzickom, ale aj na duševnom zdraví. Preto sa IC v spolupráci s oddelením regionálnej politiky Mestského úradu (MsÚ) v Ružomberku rozhodlo sériou inšpiratívnych článkov budovať povedomie ľudí o tom, ako môžu využiť všetko, čo Ružomberok s okolím ponúka," uviedol Kolčák.

„Na posilnenie zdravia nám v okolí Ružomberka slúži množstvo minerálnych prameňov, ktoré majú okrem funkcie doplnenia potrebných minerálov do tela mnohokrát svojím zložením aj liečivé účinky," podotkla vedúca oddelenia regionálnej politiky MsÚ v Ružomberku Gabriela Demčáková.

K minerálnym prameňom sa podľa vedúceho IC ľudia dostanú z Ružomberka prostredníctvom siete značených cyklotrás či turistických chodníkov.

„Na stránke visit.ruzomberok.sk si informácie o tom, kde sa pramene nachádzajú, nájde každý, kto má záujem zlepšiť si zdravie prostredníctvom pitného režimu. Záujemcovia tu nájdu aj množstvo miest, napríklad kostolíkov, kaplniek, krížov či prameňov, kam sa môžu vybrať na prechádzku a v pokoji si pri nich posedieť, oddýchnuť či pomeditovať. Cesta za kaplnkou či krížom nemusí mať vždy len duchovný rozmer, mnohokrát sú umiestnené v zaujímavých lokalitách, čo sa týka histórie, okolia alebo pekného výhľadu," dodal Kolčák.

Doplnil, že na spomenutej internetovej stránke vytvorili sekciu Príroda lieči, do ktorej budú pravidelne pribúdať krátke články. „Väčšina námetov bude koncipovaná tak, aby bola vhodná aj pre rodiny s deťmi. Čo znamená, že bude vhodná pre všetkých. Tiež budú koncipované tak, aby sa na ne dala využiť verejná doprava a miestne zariadenia, ktoré prinášajú prácu miestnym obyvateľom," vysvetlil Ján Benčík z ružomberského IC.