Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Ružomberok zakázal spoločensko-kultúrne podujatia a zatvára plaváreň

Na snímke erb mesta Ružomberok 22. novembra 2018. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Mesto zároveň žiada svojich občanov, aby až do odvolania nenavštevovali miesta s vysokou koncentráciou ľudí.

Ružomberok 9. marca (TASR) - Mesto Ružomberok s okamžitou platnosťou zakazuje organizovanie kultúrno-spoločenských udalostí na jeho území vrátane premietania filmov, koncertov či besied. Dôvodom je ochrana obyvateľov mesta v súvislosti s možnou hrozbou nákazy novým koronavírusom. Po zasadnutí krízového štábu mesta o tom v pondelok informoval hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

Okrem kultúrno-spoločenských akcií mesto zakázalo aj účasť publika na športových zápasoch MBK Ružomberok a MFK Ružomberok, organizovať školské podujatia vrátane výletov, táborov, exkurzií a ukončuje prevádzku mestskej plavárne. "Mesto tiež požiada prevádzkovateľa mestskej autobusovej dopravy o hĺbkovú dezinfekciu vozidiel. Zakazuje sa aj účasť verejnosti na rokovaniach mestského zastupiteľstva. Zamestnancom klientskeho centra mestského úradu sa pri svojej funkcii prikazuje nosiť ochranné rúška," vymenoval Mydlo s tým, že platnosť všetkých bodov je od pondelka 8.00 h do odvolania.

Mesto zároveň žiada svojich občanov, aby až do odvolania nenavštevovali miesta s vysokou koncentráciou ľudí. "Ďalej, aby dbali o hygienu a v prípade, že pociťujú príznaky ochorenia, kontaktovali svojho lekára telefonicky," upozornil hovorca.