Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Ružomberská nadácia Supra podporila boj s drogami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Polícia

Sumou 4000 eur podporila výskumný projekt Katolíckej univerzity v Ružomberku zameraný na protidrogovú prevenciu na miestnych základných a stredných školách.

Ružomberok 9. mája (TASR) - Ružomberská nadácia Supra sa rozhodla bojovať proti užívaniu drog u detí a mladistvých. Sumou 4000 eur podporila výskumný projekt Katolíckej univerzity v Ružomberku zameraný na protidrogovú prevenciu na miestnych základných a stredných školách.

Cieľovou skupinou výskumu sú všetci žiaci a študenti základných a stredných škôl v Ružomberku, čo je približne 1800 detí a mladistvých. "Na základe získaných poznatkov o spôsobe trávenia voľného času, skúsenostiach s drogami – druhmi a frekvenciou ich užívania a ďalších demografických údajov, bude možné vypracovať efektívnejšiu protidrogovú prevenciu a politiku mesta," informovala TASR členka správnej rady nadácie Jana Streitová.

Nadácia očakáva, že výskumom zistí, ktoré skupiny detí sú najviac ohrozené a kde treba hľadať príčiny vzniku závislostí. Nasledovať bude účinnejšia prevencia, a tým pádom aj eliminácia užívania drog u detí a mládeže. "Naša nadácia si dala za cieľ robiť svet okolo nás krajším. Svet detí a rodín, ktoré majú drogovú skúsenosť, nie je pekný. Je bolestivý a smutný. V rámci našich možností chceme prispieť k tomu, aby rodín postihnutých trápením s drogami bolo v Ružomberku stále menej," doplnila Streitová.

Nadáciu Supra založili vlani bývalí i súčasní zamestnanci ružomberského celulózovo-papierenského podniku Mondi SCP s cieľom pomáhať tým, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Za cieľ si položili podporovať ľudí, ktorí majú talent, ale nie prostriedky na jeho rozvíjanie, jednotlivcov i komunity, ktorým dianie v regióne nie je ľahostajné.