Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

RUŽOMBEROK: Prevádzkovateľ zimného štadióna dostane väčšiu dotáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Predseda mestskej športovej komisie Ľubomír Kubáň dodal, že vykonané rekonštrukčné prace výrazne prekročili pôvodne stanovenú čiastku 115.000 eur.

Ružomberok 2. apríla (TASR) – Vedenie ružomberskej mestskej samosprávy schválilo navýšenie dotácie prevádzkovateľovi mestského zimného štadióna na základe jeho žiadosti v súvislosti s vykonanými rekonštrukčnými prácami. Ročne tak dostane k pôvodne dohodnutej sume 94.600 eur ďalších 30.250 eur.

„Viacerí poslanci sme sa boli osobne presvedčiť, či prevádzkovateľ uskutočnil zmluvne dohodnutý rozsah potrebných stavebných úprav vo vlastnej réžii,“ uviedol pre TASR predseda mestskej športovej komisie Ľubomír Kubáň s tým, že vykonané rekonštrukčné prace výrazne prekročili pôvodne stanovenú čiastku 115.000 eur.

Preto nemali zástupcovia mesta zásadnejšie výhrady k navýšeniu ročnej dotácie. „Podmienili sme to však tým, aby odborní zamestnanci mesta vyhodnotili finančné náklady na jednotlivé uskutočnené stavebné práce a aby boli doložené projektmi s rozpočtami a následnými revíznymi správami,“ vysvetlil.

„Potrebných drobných investícií je oveľa viac, no predovšetkým treba vysporiadať pozemky tvoriace časť areálu zimného štadióna, ktoré sú v majetku rezortu vnútra, aby mohli slúžiť ako parkovacie plochy. Ešte dôležitejšie bude získať čo najskôr externé zdroje na rekonštrukciu chladiaceho systému a strojovne,“ dodal Kubáň.