Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Schody k cintorínu v Mokradi rekonštruujú, radnicu to vyjde 38.000 eur

Dolnokubínska radnica spustila začiatkom augusta rekonštrukčné práce na terénnych schodoch k cintorínu v mestskej časti Mokraď. Viac ako 67 metrov dlhé schodisko zostane zachované v jeho pôvodnej polohe, upraví sa iba usporiadanie jednotlivých stupňov s doplnením medzipodest. Na snímke rekonštrukčné práce na terénnych schodoch ku cintorínu v Mokradi. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Dôvodom rekonštrukcie schodov bol ich už nevyhovujúci stav a možnosť, že by sa tam mohol niekto zraniť.

Dolný Kubín 16. augusta (TASR) - Dolnokubínska radnica spustila začiatkom augusta rekonštrukčné práce na terénnych schodoch k cintorínu v mestskej časti Mokraď. Viac ako 67 metrov dlhé schodisko zostane zachované v jeho pôvodnej polohe, upraví sa iba usporiadanie jednotlivých stupňov s doplnením medzipodest. V rozpočte mesta je na tieto práce vyčlenených 38.000 eur.

„Dôvodom rekonštrukcie schodov bol ich už nevyhovujúci stav a možnosť, že by sa tam mohol niekto zraniť. Aj preto sme sa rozhodli pristúpiť k ich oprave, keďže nám ide hlavne o bezpečnosť občanov a návštevníkov cintorína,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

Dodal, že nový kryt schodov z pohľadového betónu bude zdrsnený brúsením a ošetrený ochrannou emulziou s protišmykovými vlastnosťami. V rámci rekonštrukcie radnica zrealizuje aj výmenu pôvodného zábradlia za nové s výškou 1,1 metra.

Dolnokubínska samospráva v uplynulých dňoch v rámci väčších opráv zrealizovala aj celoplošnú opravu chodníka na Ulici Martina Hamuljaka v mestskej časti Medzihradné v dĺžke približne 200 metrov. „Na tomto chodníku išlo o vybúranie poškodeného povrchu a položenie asfaltobetónu v hrúbke 50 milimetrov. Práce pozostávali aj z výmeny poškodených obrubníkov vrátane bezbariérovej úpravy v mieste vjazdov k rodinným domom a na koncoch chodníka,“ priblížil Kosmeľ.