Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

O Vlkolínci sa turisti dozvedia už na hraničných priechodoch

Ilustračné foto Foto: TASR/František Dejči

Záujemcovia budu mať k dispozícii aj materiály aj o splavovaní Váhu, cykloturistike na Liptove a turistike v okolí Vlkolínca.

Vlkolínec 14. januára (TASR) - O Liptove a pamiatkovej rezervácii ľudovej architektúry Vlkolínec, ktorá je od roku 1993 zapísaná do Zoznamu Svetového dedičstva UNESCO, sa turisti prichádzajúci na Slovensko dozvedia už pri ich prvej zastávke, na informačno-predajných miestach Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Od začiatku roka 2016 sú tu k dispozícii propagačné materiály v štyroch jazykoch.

Určené sú návštevníkom Slovenska, ktorí prichádzajú z Českej republiky cez diaľničný hraničný priechod v Brodskom alebo z Maďarskej republiky cez Čunovo. "Keďže ide o hraničné priechody na diaľniciach, ktoré sú na Slovensku spoplatnené, takmer každý návštevník našej krajiny sa tu zastaví a zakúpi si diaľničnú známku," informoval TASR Martin Kolčák, vedúci ružomberského Informačného centra.

Informačno-predajné miesta však neslúžia len na predaj diaľničných známok, ale aj ako prvé miesto, kde sa návštevníci oboznámia s tým, čo Slovensko ponúka a čo na ňom môžu navštíviť a zažiť. "Často sa pýtajú, čo sa na Slovensku oplatí vidieť a veľkoformátové prezentácie umiestnené na stenách ich často motivujú k návšteve jednotlivých atrakcií," doplnila vedúca oddelenia informačno-predajných miest NDS Denisa Krivosudská. Ako ďalej uviedla, to je zároveň dôvod, prečo uvítali spoluprácu s Informačným centrom v Ružomberku a prezentáciu doplnili aj o propagačné materiály.

V regióne Liptov sú okrem Vlkolínca aj ďalšie zaujímavosti. Záujemcovia majú preto k dispozícii materiály aj o splavovaní Váhu, cykloturistike na Liptove a turistike v okolí Vlkolínca.