Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Služby Informačného centra L. Mikuláša využívali v lete najmä Slováci

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

V auguste už pribudli Česi, Poliaci, prišlo aj vyššie množstvo návštevníkov z Nemecka.

Liptovský Mikuláš 10. októbra (TASR) – Informačné centrum v Liptovskom Mikuláši navštívilo počas tohtoročnej letnej sezóny celkom 13.000 klientov, čo je približne rovnaký počet ako vlani. Ako informovala riaditeľka centra Jana Piatková, v júli tvorili 80 percent návštevníkov Slováci, chýbali poľskí a českí turisti. V auguste už pribudli Česi, Poliaci, prišlo aj vyššie množstvo návštevníkov z Nemecka.

"Na letnú turistickú sezónu sme boli pripravení s plnou ponukou produktov a služieb ako po minulé roky. Prevádzka fungovala v bežnom režime za platných opatrení," uviedla Piatková. Od polovice marca fungovalo Informačné centrum navyše ako call centrum pre otázky spojené s aktuálnymi nariadeniami ohľadom ochorenia COVID-19.

Domáci aj zahraniční turisti tu našli pomoc pri vybavovaní viacerých tlačív alebo formalít pri vycestovaní do zahraničia. "V tomto období sme mali v priemere 20 telefonických alebo osobných požiadaviek denne. Či už ohľadom aktuálnych nariadení, prevádzky mobilných odberných miest alebo riešení konkrétnych situácií pri rôznych zahraničných cestách. Zvýšený záujem a nárast o približne 150 percent sme zaznamenali po zrušení pôvodných mobilných odberových miest a následne vytvorených nových," dodala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.