Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Žilinská Správa ciest chce zrekonštruovať most v Slovenskom Pravne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Oprava sa týka iba nevyhnutnej časti mostného zvršku, vozovky, časti nosnej konštrukcie mosta, spodnej stavby krídiel a ríms.

Slovenské Pravno 30. septembra (TASR) - Most v katastri Slovenského Pravna v okrese Turčianske Teplice prejde rekonštrukciou. Práce chce Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) zabezpečiť na jeho najdegradovanejších častiach, dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž.

"Ide o existujúci mostný objekt, ktorý má degradovanú rímsu, časť nosnej konštrukcie, ako aj nevyhovujúce bezpečnostné zariadenie. Tieto konštrukčné časti sa prebudujú, keďže sú veľmi zlom stave a neplnia svoju funkciu," uviedla správa ciest vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Oprava sa týka iba nevyhnutnej časti mostného zvršku, vozovky, časti nosnej konštrukcie mosta, spodnej stavby krídiel a ríms. Zároveň dodávateľ osadí nové bezpečnostné zariadenia, v rámci rekonštrukcie vybúra všetky poškodené časti mostného objektu a nahradí novými konštrukciami.

"Realizáciou navrhovaných prác sa predĺži životnosť konštrukcie mosta, zlepší sa jeho stavebno-technický stav a v neposlednom rade sa zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v danom bode. Po riadnom a úplnom realizovaní navrhovaných prác sa zároveň odstránia príčiny existujúcich porúch mostného objektu," skonštatovala organizácia v správe ŽSK.

Náklady na rekonštrukciu mostného objektu odhadla správa ciest na 42.050,44 eura bez dane z pridanej hodnoty, kritériom pre výber víťaza súťaže je najnižšia ponúknutá cena. Práce bude Správa ciest ŽSK financovať zo svojho rozpočtu.