Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Proces v prípade tohtoročnej brutálnej vraždy v Martine odročili

Na snímke obžalovaný z vraždy Rudolf D. prichádza na súdne pojednávanie v prípade tohtoročnej brutálnej vraždy v Martine, na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 30. septembra 2021 v Pezinku. Foto: TASR – Martin Baumann

Poškodený utrpel mnohopočetné rany na tvári a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok odročil hlavné pojednávanie v prípade tohtoročnej brutálnej vraždy, ktorá sa odohrala v Martine a kde figurujú obžalovaní Rudolf D. a Milan J. Dôvodom odročenia bola práceneschopnosť jedného z členov senátu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

V procese, ktorý bol pôvodne naplánovaný aj na piatok (1. 10.), sa bude pokračovať 15. októbra. V prípade by mal vypovedať znalec z odboru psychológie.

Na dvojicu podal obžalobu na ŠTS špeciálny prokurátor Daniel Lipšic na začiatku júla. Obžaloba bola podaná za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva. Prvé hlavné pojednávanie sa začalo 9. septembra. Na ňom sa dvojica mladíkov k činu priznala a chcela uzavrieť dohodu o vine a treste. To však špeciálny prokurátor odmietol. Pre hlavného aktéra Rudolfa D., v minulosti viackrát trestaného, požaduje doživotný trest odňatia slobody.

Prípad brutálnej vraždy Jozefa z Dubového, ktorá sa stala vo februári tohto roka v blízkosti čerpacej stanice v Martine, začala riešiť okamžite Národná kriminálna agentúra (NAKA). Jeden z obvinených chcel podľa polície zistiť, „aké je to zabiť človeka". Muži mali nadviazať náhodný kontakt s Jozefom, ktorého pod zámienkou popíjania alkoholu vylákali do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany. Po krátkom rozhovore sa mali presunúť do vedľajšej miestnosti, kde mal poškodenému jeden z obvinených povedať, že je to jeho posledný deň a že zomrie.

Poškodený utrpel mnohopočetné rany na tvári a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele. Skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.