Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Tatranci bilancujú úspešnú letnú sezónu

Na leteckej snímke zimné stredisko Tatranská Lomnica v pozadí Lomnický štít a zjazdovky zo Skalnatého plesa vo Vysokých Tatrách Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na Chopok sa napríklad zamierilo počas leta schladiť až takmer o tretinu viac turistov ako pred rokom.

Demänovská Dolina 7. septembra (TASR) – Na rozdiel od minuloročného leta sprevádzaného mimoriadne nepriaznivým daždivým počasím znamenala tohtoročná letná sezóna s rekordným množstvom doslova tropických slnečných dní výrazne zvýšenú návštevnosť horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách.

Spokojnosť vyjadril predseda predstavenstva spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Bohuš Hlavatý. "Toto leto radíme medzi úspešné sezóny. Zároveň nás teší, že sa mnohí Slováci rozhodli stráviť dovolenku v Tatrách a Liptove," vyzdvihol s tým, že výborné podmienky na horskú turistiku určite opäť ponúkne babie leto.

Na Chopok sa zamierilo počas leta schladiť podľa Hlavatého až takmer o tretinu viac turistov ako pred rokom, do Vysokých Tatier o 17 %. "Návštevnosť liptovského Aquaparku Tatralandia s množstvom vodných atrakcií vzrástla oproti predchádzajúcej letnej sezóne o takmer 11 %," skonštatoval.

Riaditeľka hotelov TMR Katarína Lukáčová spresnila, že ich obsadenosť vzrástla medziročne až o 7 %. "Popri významnom náraste počtu tradičných návštevníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, ale aj Nemecka či Rakúska nás veľmi príjemne prekvapil napríklad dvojnásobný nárast klientov z Izraela," dodala.