Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

MILUJETE BRYNDZOVÉ HALUŠKY? Súťaž v ich varení a jedení je späť

Na archívnej snímke súťažiaci počas jedenia halušiek na čas v Terchovej počas konania Medzinárodnej súťaže vo varení a jedení bryndzových halušiek. Foto: TASR Pavol Ďurčo

Družstvá aj jednotlivci budú súťažiť vo varení bryndzových halušiek, jedení jedného kilogramu halušiek na čas či jedení jedného metra syrovej nite, uviedol organizátor podujatia Jozef Mičo.

Terchová 28. mája (TASR) – Družstvá a jednotlivci zo šiestich krajín Európy sa v sobotu predstavia v terchovskom Amfiteátri nad Bôrami na medzinárodnej súťaži vo varení a jedení bryndzových halušiek. TASR o tom informoval organizátor podujatia Jozef Mičo.

"Družstvá aj jednotlivci budú súťažiť vo varení bryndzových halušiek, jedení jedného kilogramu halušiek na čas, pití jedného litra žinčice či jedení jedného metra syrovej nite. Okrem samotných súťaží sa o zábavu postarajú spevák Tomáš Klus, umelecký súbor Lúčnica, Tomáš Bezdeda, Ťažká muzika z Terchovej, heligonkári Jarky Jelínkovej a ďalší,"
uviedol Mičo s tým, že do súťaží sa prihlásili družstvá z Rumunska, Poľska, Srbska, Ruska, Českej republiky a Slovenska.

Ako dodal, aj tento ročník bude ekologickým festivalom. Všetky nápoje a jedlá budú podávať v nádobách z ekologicky rozložiteľných materiálov. Výťažok z podujatia venujú organizátori na podporu Slovenského zväzu telesne postihnutých, na podporu mladých športovcov a druhú časť nadácii Úsmev ako dar pre deti z detských domovov.