Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

TRAGÉDIA V MARTINE: Zrážku s autom neprežil chodec

Policajná snímka. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Pri dopravnej nehode utrpel chodec doteraz neznámej totožnosti zranenia, ktorým žiaľ v nemocnici podľahol.

Martin 11. novembra (TASR) - Zrážku s osobným autom v noci na sobotu na ceste I/65D v Martine neprežil chodec. Polícia v tejto súvislosti žiada verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti nebohého muža. Dopravnú nehodu vyšetruje. TASR o tom v sobotu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"Chodec išiel po ceste I/65D v nezistenom smere v pravom jazdnom pruhu smerujúcom z Martina na Turčianske Teplice. Z doposiaľ neznámych príčin došlo k jeho zrážke s prednou časťou osobného auta Volkswagen Passat, jazdiaceho smerom od Vrútok na Turčianske Teplice, ktoré po náraze zostalo stáť na mieste nehody," opísala Šefčíková.

Pri dopravnej nehode podľa nej utrpel chodec doteraz neznámej totožnosti zranenia, ktorým žiaľ v nemocnici podľahol. "U vodiča motorového vozidla Volkswagen Passat policajti požitie alkoholu nezistili. U chodca neznámej totožnosti bola nariadená pitva, pri ktorej bude lekárskym vyšetrením zisťovaná prítomnosť alkoholu v krvi," doplnila.

Chodec mal na sebe oblečené modré tričko, modrú bundu, károvaný sveter a tmavomodré rifle. "Žiadame širokú verejnosť o pomoc pri jeho stotožnení. Akékoľvek informácie k totožnosti muža je možné oznámiť na linke 158," vyzvala Šefčíková.

Ďalšie okolnosti, ako aj presné príčiny tragickej dopravnej nehody, sú podľa nej predmetom vyšetrovania.

Polícia v tejto súvislosti žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," dodala policajná hovorkyňa.