Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Žilinský kraj

TRAGICKÝ VÝBUCH V RODINNOM DOME: Zahynula pri ňom jedna osoba

Na snímke nové hasičské vozidlá MB Unimog počas slávnostného odovzdávania v priestoroch Záchrannej brigády HaZZ v Malackách v pondelok 4. decembra 2023. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Sučany 15. decembra (TASR) - Pri výbuchu pece na tuhé palivo v rodinnom dome v Sučanoch v okrese Martin zahynula vo štvrtok (14. 12.) jedna osoba. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Doplnila, že pec na pevné palivo vybuchla v kotolni v pivničných priestoroch rodinného domu. "Hasiči prieskumom zistili, že v pivnici sa nachádza jedna osoba. Vyniesli ju von z objektu a pomohli ju naložiť do vozidla privolanej záchrannej zdravotnej služby, kde lekár skonštatoval exitus," uviedla.

Hasiči priestory pivnice odvetrali a zaliali stále horiace ohnisko v poškodenej peci. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa KR HaZZ v Žiline s tým, že na miesto privolali políciu.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzany Šefčíkovej zraneniam podľahol 72-ročný majiteľ domu. "V súvislosti s uvedenou udalosťou začal poverený príslušník obvodného oddelenia PZ Sučany trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," doplnila.