Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Turistu, ktorý odpadol na Kope vo Veľkej Fatre,sa nepodarilo zachrániť

Na snímke tuiristická tabuľa Národného parku Veľká Fatra. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tragicky sa dnes dopoludnia skončila túra na Kopu vo Veľkej Fatre pre slovenského šesťdesiatnika, ktorý upadol do bezvedomia a zomrel.

Krpeľany 17. júna (TASR) - Tragicky sa dnes dopoludnia skončila túra na Kopu vo Veľkej Fatre pre slovenského šesťdesiatnika, ktorý upadol do bezvedomia a zomrel. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Po nahlásení udalosti na tiesňovú linku HZS 18300 vyrazili záchranári z Oblastného strediska (OS) HZS Veľká Fatra na miesto a o súčinnosť požiadali Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu (VZZS) zo Žiliny. "Ohlasovateľ bol zároveň telefonicky spojený s operátorom záchrannej zdravotnej služby, ktorý ho odborne telefonicky usmerňoval počas resuscitácie. Pre silný vietor nemohli vysadiť lekára VZZS pri postihnutom a vrtuľník pristál v Krpeľanoch. Lekár VZZS pokračoval spolu so záchranármi HZS terénnym vozidlom a pešo. Aj napriek maximálnemu úsiliu všetkých nasadených zložiek a turistov na mieste sa, žiaľ, muža nepodarilo zachrániť," uviedli horskí záchranári.