Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

Kúpeľníci v Lúčkach chcú prekonať minuloročnú úspešnú letnú sezónu

Ilustračné foto z kúpeľov. Foto: kupele-lucky.sk

Letnú kúpeľnú sezónu symbolicky odomknú v piatok 9. júna, pre návštevníkov je pripravený kultúrny i sprievodný program.

Lúčky 6. júna (TASR) - V poslednom období zmodernizované liečivé termálne kúpele v liptovskej obci Lúčky pod Chočskými vrchmi chcú počas blížiacej sa letnej sezóny prekonať tú minuloročnú, ktorá s takmer 9-% nárastom pobytových dní prekonala očakávania. Informáciu pre TASR potvrdil marketingový manažér kúpeľov Peter Mičko.

Letnú kúpeľnú sezónu symbolicky odomknú v piatok 9. júna, pre návštevníkov je pripravený kultúrny i sprievodný program. Okrem Kandráčovcov či Pavla Hammela ponúkne otvorenie ďalšie hudobné či tanečné vystúpenia. "Chýbať nebude prehliadka tradičných ľudových remesiel, akými sú výroba chutných medovníkov, pletenie košíkov, zaujme keramika, drevené výrobky a zachutí medovina, a tiež bohatá ponuka jedál a nápojov," priblížila obchodno-ekonomická námestníčka kúpeľov Slávka Medveďová.

"K dobrému zdraviu nepochybne napomáha aj pohoda a dobrá zábava. Na letnú sezónu sme pripravili veľa podujatí a veríme, že aj vďaka nim sa budú návštevníci na Liptove cítiť skvelo a vracať sa budú stále častejšie," dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Uplynulý rok bol pre jediné kúpele s liečivou vodou na Liptove mimoriadne úspešný. Počet pobytových dní sa kúpeľníkom podarilo vlani zvýšiť o 8 %, pričom zahraničných turistov prišlo do Lúčok neďaleko Ružomberka o 15 % viac. Začiatok aktuálneho roka odštartovali rekonštrukciou v hoteli Choč, na ňu nadväzuje výstavba nového hotela.