Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Návštevnosť Liptova rastie, pomohli aj rekreačné poukazy

Na archívnej snímke turisti vystupujú z výletnej lode na breh Liptovskej Mary. Foto: Otvorenie letnej sezóny na Liptove

Predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Ján Blcháč uviedol, že počet prenocovaní bol za 1. polrok 897.741, čo je o 13,6 % medziročne viac.

Liptovský Mikuláš 8. septembra (TASR) – Návštevnosť regiónu Liptov stúpla v 1. polroku tohto roka medziročne o 14,5 %. Nárast návštevnosti Liptova bol vyšší ako celoslovenský priemer a dokonca vyšší než rast návštevnosti regiónu Vysokých Tatier.

Za 1. polrok 2019 sme medziročne narástli v návštevnosti až o 14,5 %. Naše čísla sú pritom lepšie ako rast v regióne Vysoké Tatry (10,4 %) aj celoslovenský priemer, ktorý je 11,0 %. Liptov opäť navštívilo najviac domácich Slovákov, ktorých sa ubytovalo viac ako 206.000. Prispeli k tomu určite aj rekreačné poukazy, ktoré boli zavedené od januára tohto roku. Priemerný počet prenocovaní v našom regióne bol za sledované obdobie 2,7 dňa," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Ján Blcháč.

Ako dodal, počet prenocovaní bol za 1. polrok 897.741, čo je o 13,6 % medziročne viac a trend rastu je opäť vyšší ako celoslovenský priemer, či priemer za región Vysokých Tatier. Liptáci podľa neho aj uplynulú letnú sezónu hodnotia pozitívne, aj keď na potvrdzujúce čísla zo štatistického úradu si ešte treba počkať. "Preukázateľné sú zatiaľ čísla zo Štatistického úradu SR len za 1. polrok, teda do 30. júna, a hovoria, že Liptov stále rastie," doplnil Blcháč.