Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Odvážne deti môžu zažiť nočnú prehliadku Oravského hradu

Na archívnej snímke Oravský hrad. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Večerná prechádzka Oravským hradom je venovaná hlavne mladším deťom a ich rodičom. Podujatie sa uskutoční od 17:30 do 21:30.

Oravský Podzámok 13. júla (TASR) – Deti, ktoré majú odvahu navštíviť Oravský hrad po zotmení, môžu v piatok 24. júla absolvovať jeho nočnú prehliadku. Hrad sa tento rok premení na krajinu Večerníčkovo, kde sa predstavia známe rozprávkové postavičky.

„Dedkovi Večerníčkovi sa postrácali hviezdičky a deti mu pomôžu pozbierať ich. Spoločne rozsvietia rozprávkové nebíčko," informuje správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava na svojej oficiálnej webovej stránke.

Večerná prechádzka Oravským hradom je venovaná hlavne mladším deťom a ich rodičom. Podujatie sa uskutoční od 17:30 do 21:30.

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako orlie hniezdo, je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Turzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.