Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Uhorská Ves nasadila do boja proti cestným pirátom merač rýchlosti

Ilustračné foto. Na snímke informačný merač. Foto: TASR - Roman Hanc

Starosta obce Vladimír Multáň vyjadril presvedčenie, že osadený výstražný merač rýchlosti účinne zapôsobí na nedisciplinovaných vodičov.

Uhorská Ves 12. septembra (TASR) – Samospráva liptovskej obce Uhorská Ves sa všemožne usiluje obmedziť neprimeranú rýchlosť mnohých motorových vozidiel na diaľničnom privádzači, ktorý prechádza priamo jej stredom a rozdeľuje ju prakticky na dve časti. Najnovším opatrením je osadenie merača rýchlosti.

„V minulosti sme už vybudovali chodník, aby ľudia nemuseli kráčať po okraji frekventovanej cesty a v neprehľadnej križovatke sme nainštalovali dve dopravné zrkadlá. Bezpečnosť cestnej premávky na tomto úseku sa snažíme zvyšovať všetkými možnými spôsobmi,“ uviedol starosta Vladimír Multáň.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že osadený výstražný merač rýchlosti účinne zapôsobí na nedisciplinovaných vodičov. „Verím, že ich to prinúti dať nohy dole z plynových pedálov a nebudú naďalej výrazne prekračovať maximálne povolenú rýchlosť 40 km/h a ohrozovať tak najmä chodcov,“ zdôraznil Multáň.

„V rámci prevencie privítame u nás veľmi radi kedykoľvek hliadky dopravnej polície s neúprosnými meracími zariadeniami a pokutovými bločkami. Určite sa pokúsime získať ďalší nadačný príspevok na zakúpenie ešte jedného merača rýchlosti na vstup do našej obce z opačnej strany,“ dodal starosta Uhorskej Vsi.