Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

UNIZA nepreruší vzdelávanie, zostane v protestnej pohotovosti

Na snímke budova AR Žilinskej univerzity (UNIZA) v Žiline, archívne foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vedenie UNIZA žiada kompetentných o urýchlené predstavenie systémových a dlhodobo udržateľných riešení na výrazné zlepšenie doterajšieho nepriaznivého stavu.

Žilina 14. novembra (TASR) – Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) nepreruší po 17. novembri vzdelávací proces. Naďalej ostáva v protestnej pohotovosti a je pripravená na všetky formy protestu. TASR o tom informovala Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

Doplnila, že na tomto rozhodnutí sa zhodli zástupcovia akademickej obce UNIZA a kolégium rektora. "Zástupcovia akademickej obce zároveň žiadajú rektora UNIZA Jána Čelka, aby pokračoval v rokovaniach na úrovni Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) so zástupcami Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a vládou SR v snahe o splnenie požiadaviek, prezentovaných vo vyhlásení SRK Zabráňme kolapsu vysokých škôl na Slovensku!," uviedla Valentovičová.

Vedenie UNIZA žiada kompetentných o urýchlené predstavenie systémových a dlhodobo udržateľných riešení na výrazné zlepšenie doterajšieho nepriaznivého stavu. "Vysoké školy na Slovensku dlhodobo vynakladajú maximálne úsilie na základné zabezpečenie svojho fungovania, čím strácajú priestor na zlepšovanie kvality a potrebný rozvoj. Aj vzhľadom na konkurencieschopnosť voči zahraničným univerzitám," dodala Valentovičová.