Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

UNIZA pripravila pre počítačových nadšencov virtuálny turnaj

Na archívnej snímke budova Žilinskej univerzity (UNIZA). Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na svoje si prídu hráči aj diváci, ktorí nasajú atmosféru turnaja prostredníctvom obrazoviek, povedal Peter Brída z organizačného tímu FEIT UNIZA.

Žilina 2. decembra (TASR) – Nadšenci počítačových a konzolových hier sa môžu od piatka (4. 12.) zúčastniť na virtuálnom turnaji, ktorý pripravila Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline (FEIT UNIZA) v spolupráci s partnermi. TASR o tom informovala Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

"Tradičné priestory Novej Menzy UNIZA sme pre opatrenia vymenili za virtuálny online svet. Na svoje si prídu hráči aj diváci, ktorí nasajú atmosféru turnaja prostredníctvom obrazoviek. A vychutnajú si aj rozhovory s hosťami či hráčmi. Súčasťou programu bude viacero zaujímavých online workshopov, napríklad o hernom dizajne, ktorý je súčasťou medzinárodného projektu Game Jam. Ten sa rieši na FEIT UNIZA a prispieva ku skvalitneniu výučby v študijných programoch multimediálne technológie a multimediálne inžinierstvo," povedal Peter Brída z organizačného tímu FEIT UNIZA.

Súčasťou turnaja Hernazona.sk UNIZA Masters bude v piatok od 10.00 do 14.00 h online deň otvorených dverí na FEIT. "Hostia sa dozvedia informácie o štúdiu a budú si môcť zahrať CS:GO s učiteľmi FEIT UNIZA. FEIT UNIZA má k hrám blízko, študenti multimediálneho inžinierstva sa učia hry dizajnovať. Jedna zo študentských hier - UNIZA Zombie Apocalypse, je zasadená priamo do priestorov univerzity," dodala Valentovičová.