Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

V areáli základnej školy v Liptovskom Hrádku renovujú chodníky

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Roman Hanc

V uplynulom školskom roku sa na základnej škole vyučovalo na obidvoch stupňoch spolu v 23 triedach. Počet žiakov bol 502.

Liptovský Hrádok 4. augusta (TASR) – Chodníky pri vstupoch do Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch renovujú. Ako vysvetlil primátor mesta Branislav Tréger, doterajší povrch chodníkov bol z liateho asfaltu a na viacerých miestach boli nerovnosti. Pri daždi sa tam tvorili mláky, preto sa rozhodli pristúpiť k oprave.

"Okrem bezpečnostného sledujeme aj estetické hľadisko. Asfaltový povrch bude nahradený zámkovou dlažbou," uviedol primátor. Práce majú byť hotové do konca prázdnin. Podľa zmluvy o dielo cena dosiahne bezmála 27.000 eur.

Ako doplnil riaditeľ školy Marián Žiška, investíciou sa nahradí spevnená plocha, o ktorú škola prišla vybudovaním športového komunitného centra. "Zjednotením dvoch pásov chodníka vzniknú pekné celistvé plochy, ktoré budeme využívať v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu a činnosti školského klubu detí. Podstatne sa nám zjednoduší aj zimná údržba chodníkov v našom areáli. Celý školský dvor bude opäť o niečo krajší," povedal.

V uplynulom školskom roku sa na základnej škole vyučovalo na obidvoch stupňoch spolu v 23 triedach. Počet žiakov bol 502.