Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Habovke sú už lepšie protipožiarne zabezpečení

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Majú novú hasičskú zbrojnicu a moderné cisternové auto.

Habovka 24. novembra (TASR) – Dobrovoľní hasiči hornooravskej obce Habovka už naplno využívajú novopostavenú hasičskú zbrojnicu a moderné zásahové cisternové auto v celkovej hodnote 342.000 eur, ktoré nadobudli v rámci poľsko-slovenského cezhraničného projektu s finančnou podporou eurofondov.

Dosluhujúci starosta Ján Taraj dnes pre TASR spresnil, že tamojšej obecnej samospráve zostáva už iba dotiahnuť nevyhnutné záverečné formality úspešne zrealizovaného projektu. „Obdobné priestorové a technické vybavenie nadobudli aj naši partneri z poľského Czarného Dunajca,“ skonštatoval.

Hlavným výsledkom podľa neho bude oveľa lepšia spoločná ochrana a prevencia okolitého prihraničného regiónu pred živelnými katastrofami, najmä pred požiarmi. „Je to významný prínos nielen pre našu obec, ale pre celé odľahlé okolie, ktoré potrebuje fungujúci záchranný protipožiarny systém,“ pokračoval.

„Nová hasičská zbrojnica výrazne skvalitní činnosť našich dobrovoľníkov, lebo problém nevyhovujúcich priestorov na umiestnenie techniky ich trápil veľmi dlho. Dôležité je, že v Habovke máme početnú nastupujúcu generáciu dobrovoľných hasičov, preto sa vôbec netreba obávať o perspektívu,“ dodal Taraj.