Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Kvačianskej doline spadol turista, utrpel poranenie hlavy

V poobedňajších hodinách dňa 13.7.2019 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 45-ročného Slováka, ktorý spadol z vyhliadky v Kvačianskej doline. Pri páde dlhom približne 6 metrov si privodil vážne poranenie hlavy, ale bol pri vedomí. Foto: TASR - HZS

Na mieste sa nachádzala lekárka, ktorá poskytla mužovi prvú pomoc a po príchode záchranárov HZS na miesto mu poskytli rozšírenú zdravotnícku pomoc a intravenóznu liečbu.

Kvačany 13. júla (TASR) - Vážne poranenie hlavy utrpel 45-ročný Slovák, ktorý spadol v sobotu popoludní z vyhliadky v Kvačianskej doline. Mužovi, ktorý bol po približne šesťmetrovom páde pri vedomí, pomáhali horskí záchranári.

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá ale nemohla vzlietnuť pre zle poveternostné podmienky. Záchranári HZS tak smerovali k postihnutému pozemne.

Na mieste sa nachádzala lekárka, ktorá poskytla mužovi prvú pomoc a po príchode záchranárov HZS na miesto mu poskytli rozšírenú zdravotnícku pomoc a intravenóznu liečbu. "Po zlepšení poveternostných podmienok bol na mieste vysadený aj lekár VZZS, ktorý doplnil pacientovi medikamentóznu liečbu a následne bol pacient letecky transportovaný do najbližšej nemocnice. Záchranári HZS sa vrátili na základňu, kde bola záchranná akcia ukončená," informovala HZS na svojej internetovej stránke.