Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Kysuckej vrchovine sa ťažko zranil lesný robotník

Ilustračné foto Foto: TASR - Svätopluk Písecký

HZS požiadala o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zo Žiliny.

Štefanová 13. novembra (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v pondelok 28-ročnému lesnému robotníkovi, ktorý si vážne zranil nohu v ťažko dostupnom teréne v Kysuckej vrchovine - Riečnici. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

HZS požiadala o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zo Žiliny, ktorá vzala na palubu v Štefanovej horského záchranára z Oblastného strediska Malá Fatra. "Na miesto zásahu zároveň odišli terénnym vozidlom traja horskí záchranári. Zranený muž sa nachádzal v komplikovanom lesnom teréne a vrtuľník nemohol pristáť priamo pri ňom. Lekárku so záchranárom k nemu spustili z vrtuľníka pomocou palubného navijaka," uviedla HZS.

Doplnila, že mužovi poskytli urgentnú zdravotnú starostlivosť a analgetickú liečbu. "Následne ho transportovali pomocou evakuačného vaku na miesto, odkiaľ ho spolu s lekárkou VZZS evakuovali za pomoci palubného navijaka. Po medzipristátí pacienta naložili na palubu vrtuľníka a letecky smeroval do nemocničného zariadenia," dodala HZS.