Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

V Šport parku Pltníky ukončili druhú etapu za viac ako 1,5 milióna eur

Na archívnej snímke cyklista počas jazdy na novootvorenej dráhe pumptracku v športovom areáli v Šport park Pltníky v Martine. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Druhá etapa prác pozostávala podľa hovorkyne mesta zo štyroch častí.

Martin 13. septembra (TASR) – V Martine ukončili druhú etapu budovania Šport parku Pltníky. Po investícii viac ako 1,5 milióna eur pribudli nové budovy, dráhy, chodníky a parkovisko. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že mesto aktívne pracuje na tom, aby sa areál stále zlepšoval a prilákal viac záujemcov o aktívne trávenie voľného času. "Keď som v auguste 2019 poklepával základný kameň tréningového štadiónu, dúfal som, že sa nám podarí pokračovať v rozvoji celého areálu. Dnes stojíme nielen pred hotovým štadiónom, ale tiež pumptrack dráhou, novými dráhami, chodníkmi, parkoviskom a budovami, ktoré dotvárajú celý areál. Všetko sa nám podarilo už za dva roky a stále pokračujeme. Stačí sa pozrieť vedľa – na miesto, kde už onedlho vyrastie nový skatepark," povedal primátor Martina Ján Danko.

Druhá etapa prác pozostávala podľa hovorkyne mesta zo štyroch častí. "V rámci prvej dostavali futbalový tréningový areál. Pozostáva zo zázemia pre správcu a hráčov vrátane šatní, hygienických zariadení, spevnených plôch a drobného mobiliáru. Druhá časť pozostávala z výstavby areálových komunikácií a drobných športovísk (cyklisticko-korčuliarska dráha, voľnočasové zóny). Následne vybudovali príjazdovú komunikáciu, parkovacie plochy a v poslednej časti sa realizovali sadové úpravy. Celá druhá etapa mesto Martin stála 1,549 milióna eur a práce trvali presne rok," dodala Kalmanová.