Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Turčianskych Tepliciach zrekonštruujú ulicu za viac ako 141.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Teplická ulica prejde rekonštrukciou v úseku od križovatky s ulicou 1. mája po odbočku s ulicou Dolné Rakovce. Ide o celkovú dĺžku 660 metrov

Turčianske Teplice 16. septembra (TASR) - Samospráva Turčianskych Teplíc pokračuje v rekonštrukcii vybraných komunikácií na území mesta. V týchto dňoch začal dodávateľ so stavebnými úpravami na Teplickej ulici v mestskej časti Diviaky. Informoval o tom primátor Igor Hus na sociálnej sieti.

"Teplická ulica prejde rekonštrukciou v úseku od križovatky s ulicou 1. mája po odbočku s ulicou Dolné Rakovce. Ide o celkovú dĺžku 660 metrov," spresnil Hus.

V časti cesty sa podľa neho bude meniť aj podložie, asfalt a poškodené obrubníky. "Súčasťou cesty bude aj spomaľovací retardér s povrchovou úpravou zo zámkovej dlažby," priblížil.

Dodávateľom diela je spoločnosť Skanska SK, mesto jej v zmysle zmluvy zaplatí za rekonštrukciu 141.411,66 eura. Práce by mala firma ukončiť do polovice októbra.

Samospráva na opravy ciest vyčlenila v rozpočte celkovo 900.000 eur, pripomenul Hus.

"Ešte koncom leta dostala nový asfaltový šat ulica Partizánska, a to v úseku od križovatky s ulicou Školská po križovatku s ulicou Pod Bôrom v celkovej dĺžke 483 metrov. Časť chodníka popri pedagogickej škole sa prerobila na pozdĺžne parkovacie miesta," dodal primátor.