Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V zastupiteľstve ŽSK vznikol poslanecký klub strany Sieť

Na snímke delegáti hlasujú na ustanovujúcom sneme strany Sieť v Žiline 1. septembra Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Členmi poslaneckého klubu sú Martin Kapitulík, Igor Janckulík, Imrich Žigo a Martin Barčík, ktorý nie je členom strany Sieť.

Žilina 27. októbra (TASR) – V zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) vznikol poslanecký klub strany Sieť, ktorého predsedom sa stal Martin Kapitulík. Na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva ŽSK o tom informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Členmi poslaneckého klubu sú Martin Kapitulík, Igor Janckulík, Imrich Žigo a Martin Barčík, ktorý nie je členom strany Sieť. "Vznik nového klubu vychádza hlavne z potreby prezentácie politiky, ktorú chceme robiť v rámci ŽSK. A chceli sme deklarovať, že táto politika vychádza z princípov, na ktorých bola založená strana Sieť - to je verejná služba. Sieť má v tomto veľmi dobre spracované piliere, ktorými chce zabezpečiť, aby verejná služba naozaj slúžila ľuďom," povedal Kapitulík.

Témy, ktorým sa chce nový poslanecký klub venovať, vychádzajú podľa Kapitulíka aj z pozície jednotlivých poslancov. "Martin Barčík je predseda sociálnej komisie, takže silnou témou nášho poslaneckého klubu budú sociálne veci. Ďalej je to školstvo. Som členom komisie školstva a športu a dlhodobo sa tejto téme aktívne venujem. Imrich Žigo je odborník na regionálny rozvoj. Tieto témy budeme veľmi podrobne spracovávať a pokračovať v tom, čo v tejto problematike robíme. Na Orave máme veľmi silného zástupcu – Igora Janckulíka. Strana Sieť má eminentný záujem, aby sme pomohli všetkým regiónom ŽSK. Urobíme všetko pre to, aby naša politika zodpovedala téze verejnej služby," dodal predseda poslaneckého klubu strany Sieť v zastupiteľstve ŽSK.