Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Žiline začínajú upratovať cesty a chodníky po zimnej údržbe

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Hovorkyňa ďalej priblížila, že čistenie a údržba miestnych komunikácií sa v Žiline začne od 20. marca.

Žilina 16. marca (TASR) – Mesto Žilina spúšťa upratovanie miestnych komunikácií a chodníkov po zimnej údržbe. Od tohto týždňa postupne začínajú s čistením chodníkov a verejných priestorov v centrálnej mestskej zóne. Následne prídu na rad hlavné pešie ťahy, cyklistické trasy a ostatné chodníky smerom od centra. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Dodala, že postupne budú pokračovať do všetkých mestských častí. "Upratovanie budú robiť strojným čistením a ručným dočistením v miestach, ktoré nie sú technike prístupné," vysvetlila.

Hovorkyňa ďalej priblížila, že čistenie a údržba miestnych komunikácií sa v Žiline začne od 20. marca. Posypový materiál a nečistoty po zimnej údržbe budú odstraňovať strojnými mechanizmami. "Rovnako ako pri chodníkoch, aj s čistením miestnych komunikácií začnú cestári najskôr v centre mesta, následne sa presunú na sídliská a do mestských častí," skonštatovala.

Po ukončení upratovania po zimnej údržbe sa podľa Zigovej plynule začne pravidelné strojné čistenie komunikácií podľa operačného plánu. Čistenie a údržba sa bude vykonávať na základe týždenného harmonogramu, ktorý budú zverejňovať na internetovej stránke mesta.