Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Žiline zrekonštruovali vnútroblok ulíc na sídlisku Vlčince

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Ďurašková

S rekonštrukčnými prácami sa začalo na jeseň 2022.

Žilina 10. novembra (TASR) - Žilinská samospráva zrekonštruovala vnútroblok ulíc Slovanská a Tulská na sídlisku Vlčince. Projekt v hodnote viac ako 730.000 eur financovala sumou necelých 574.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu a zvyšnú časť dofinancovala z vlastných zdrojov. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Katarína Gazdíková.

Pripomenula, že v roku 2019 odštartovalo participatívne plánovanie a s rekonštrukčnými prácami sa začalo na jeseň 2022. "Obnovy sa dočkali športové asfaltové plochy, vznikli nové chodníky, vytvorili sa nové herné prvky a prvky pre deti a mládež. Doplnil sa a obnovil aj drobný mobiliár. Športovcov poteší nová bežecká dráha v dĺžke 130 metrov, dva nové basketbalové koše, stôl na stolný tenis, dva šachové stoly a petangové ihrisko," uviedla.

Projekt revitalizácie vnútrobloku podľa nej zohľadnil tiež potreby detí a mládeže. "Vytvorili sa dve ihriská s bezpečnostným odpruženým povrchom a štyri drevené veže. Zaujímavosťou je väčšia dopadová plocha s gumovými rohožami pri jednej z veží, ktorá v sebe zahŕňa herné prvky pre deti so zníženou schopnosťou pohybu," priblížila.

Podotkla, že v projekte sa kládol dôraz na výsadbu zelene. "Popínavá zeleň v budúcnosti pokryje prístrešky odpadových nádob a vytvorí prirodzené zelené zábrany. Súčasťou revitalizácie bolo aj doplnenie verejného osvetlenia do vnútrobloku," uzavrela Gazdíková.