Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Žilinský kraj

V Žilinskom kraji doposiaľ nedošlo k vážnejším nehodám pre zlé počasie

Na archívnej snímke zasnežená cesta. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Vodičov polícia upozornila, aby nepodceňovali vplyv počasia a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie.

Žilina 2. decembra (TASR) - Polícia v Žilinskom kraji počas soboty zaznamenala v súvislosti s nepriaznivým počasím viaceré škodové udalosti vozidiel. Vážne ani tragické dopravné nehody na cestách v kraji doposiaľ nezaznamenali. Pre TASR to potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

"Aktuálne sa v Žilinskom kraji na miestach s hustým snežením nachádza na cestách kašovitá vrstva snehu. Príslušníci Policajného zboru bezpečnostnú situáciu na cestách neustále monitorujú a v prípade potreby na vzniknuté situácie reagujú," uviedla hovorkyňa.

Vodičov upozornila, aby nepodceňovali vplyv počasia a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Na území Slovenska platia v sobotu výstrahy pred poľadovicou, snežením a snehovými jazykmi a závejmi. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu treba sneženie očakávať i v noci. Pre okresy Námestovo, Čadca a Kysucké Nové Mesto platí od 23.00 h výstraha druhého stupňa. Ojedinele môže spadnúť až 35 centimetrov nového snehu.