Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Žilinskom kraji zadržali počas akcie Reflex 43 vodičských preukazov

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR

Policajti odhalili počas akcie Reflex 37 vodičov a 23 cyklistov pod vplyvom alkoholu. Inú návykovú látku požil jeden vodič a jeden vodič odmietol vykonať dychovú skúšku.

Žilina 21. marca (TASR) – Policajti v Žilinskom kraji zaznamenali počas februárovej akcie Reflex 2582 priestupkov. Vodiči sa dopustili 2442 priestupkov, cyklisti 23 a chodci 95 priestupkov. Zákon porušil aj jeden vodič motocykla a policajti zistili 13 trestných činov. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Najčastejšími príčinami porušenia zákona boli rýchlosť jazdy (1054), bezpečnostné pásy (177), technický stav vozidla (102), používanie telefónu (100), nesprávne predchádzanie (57) a prejazd cez železničné priecestie v čase, keď je to zakázané (2).

Policajti odhalili počas akcie Reflex 37 vodičov a 23 cyklistov pod vplyvom alkoholu. Inú návykovú látku požil jeden vodič a jeden vodič odmietol vykonať dychovú skúšku. Policajti zadržali 43 vodičských preukazov, šesť tabuliek s evidenčným číslom a tri osvedčenia o evidencii vozidla.