Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Vodiči medzi Vitanovou a Oravicami už jazdia po vynovenej ceste

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Z európskych finančných zdrojov pokračujú aj ďalšie projekty, napríklad oprava mosta v Rakovej.

Vitanová 4. novembra (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ukončil opravu takmer šesťkilometrového úseku cesty medzi Vitanovou a Oravicami. Investíciu za viac ako dva milióny eur financovali z európskych finančných zdrojov, v rámci projektu došlo aj k oprave mosta v obci Vitanová. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Pôvodne sa mala oprava nevyhovujúcej cesty skončiť v lete, stavbu sa napokon podarilo dokončiť koncom septembra. "Počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu nás obaja zhotovitelia písomne informovali, že majú v dôsledku obmedzení počas mimoriadnej situácie problémy s nákupom a dovozom stavebného materiálu, technických zariadení a náradia. Ťažkosti im spôsobovali aj karanténne a sprísnené bezpečnostné opatrenia pre personál na pracoviskách. ŽSK preto požiadal o posun termínu ukončenia projektu na 30. septembra," priblížil vedúci oddelenia projektov Európskej únie na Úrade ŽSK Michal Patúš.

Aktuálne prebieha kolaudačné konanie. "Verím, že nová cesta zlepší celkovú pohodu, ako i bezpečnosť pri jazde do obľúbených rekreačných oblastí v našom severnom regióne," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Z európskych finančných zdrojov pokračujú aj ďalšie projekty, napríklad oprava mosta v Rakovej. Začali sa práce na ostatných mostoch v Makove, Vysokej nad Kysucou, Nižnom Kelčove a Staškove, ako i rekonštrukcie ciest Čadca - Makov - Vysoká nad Kysucou a Čadca – Makov – Podvysoká. Z vlastných zdrojov ŽSK opravuje vybrané úseky ciest medzi Novou Bystricou a Veľkým Potokom, v Novoti, Zázrivej, Kamennej Porube a Strečne.