Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Výhodná regionálna karta oslovila letných návštevníkov Liptova

Múzeum liptovskej dediny v Pribyline. Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Na rozdiel od minulých rokov je spomínaná karta úplne zadarmo a Liptáci ju iba v lete vystavili až 47 600 návštevníkom.

Liptovský Mikuláš 27. októbra (TASR) – Liptovskými ubytovateľmi bezplatne poskytovanú regionálnu zľavovú kartu využilo počas uplynulej letnej sezóny viac ako 10.500 turistických návštevníkov liptovského regiónu spomedzi tých, ktorí strávili v niektorom z tamojších ubytovacích zariadení aspoň jednu noc.

„Dovolenka u nás sa tak stáva cenovo dostupnejšia pre čoraz širší okruh turistov. Našu regionálnu kartu s množstvom zaujímavých zliav začali používať v oveľa väčšom rozsahu ako v predchádzajúcich rokoch,“ skonštatovala Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

Na rozdiel od minulých rokov je spomínaná karta úplne zadarmo a Liptáci ju iba v lete vystavili až 47.600 návštevníkom. „Zaujímavé je, že až 25.500 kariet sme vydali Slovákom, 10.800 Čechom, 8500 Poliakom, ale napríklad aj 700 Ukrajincom. Nechýbali ani Maďari, Nemci, Belgičania či Izraelčania,“ spresnila.

„Oproti vlaňajšku sme vystavili trojnásobný počet zľavových kariet a obdobný je aj nárast ich použitia predovšetkým v akvaparkoch a kúpeľoch,“ dodala Bartková s tým, že od začiatku tohto kalendárneho roka distribuovali už 95.000 výhodných regionálnych kariet a do konca roka určite prekročia stotisícovú hranicu.