Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Začiatok prázdnin na Liptove bude v znamení rozprávok

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Počas šiestich festivalových dní odohrá 11 umeleckých súborov takmer 30 predstavení pre malých aj veľkých.

Liptovský Ján 31. mája (TASR) – Úvod tohtoročných letných prázdnin bude na Liptove patriť rozprávkovému festivalu Za siedmimi horami. Podujatie v regióne pripravujú už šiesty rok po sebe, začne sa v piatok 30. júna v Liptovskom Jáne a vyvrcholí v nedeľu 9. júla v Liptovskom Hrádku. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Počas šiestich festivalových dní odohrá 11 umeleckých súborov takmer 30 predstavení pre malých aj veľkých. "Srdcom festivalu sú tradične Liptovský Ján a Jánska dolina, kde si budú môcť návštevníci vychutnať najväčšiu porciu zábavy počas prvého prázdninového víkendu," priblížila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.

Podujatie bude pokračovať 5. júla v Hrabovskej doline, 8. júla v Jasnej a 9. júla v Liptovskom Hrádku. "Chceme, aby sa návštevníci u nás cítili ako v rozprávke, čomu prispôsobíme aj dizajn areálov. Tešiť sa môžu na pódium v tvare hradu s veľkou obrazovkou, ktorá umožní divákom rozpoznať aj najmenší detail z umenia hercov a ich postavičiek," avizoval riaditeľ festivalu Michal Rybanský.

Na podujatí tiež vystúpia Hugo Sníček, Sranda Banda, Teáter Komika, kúzelník Talostan a príde i rozprávkový Dedo Miro v podaní míma Miroslava Kasprzyka.