Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Zamilované páry si v Budatíne a Bytči vyznali lásku drôteným srdiečkom

V Žiline vo veži Budatínskeho hradu (na snímke), ktorý patri Považskému múzeu, si mohli návštevníci na Valentína upliesť srdiečka z drôtu a zobrať si ich domov, či zavesiť na jedno spoločné veľké srdce. Žilina, 14. februára 2015. FOTO TASR - Pavol Ďurčo Foto: TASR

Zamilované páry dnes mohli využiť ponuku Považského múzea v Žiline a vo veži Budatínskeho hradu či v Sobášnom paláci v Bytči si vyznať lásku vlastnoručne vyrobeným srdiečkom z drôtu.

Žilina 14. februára (TASR) – Zamilované páry dnes mohli využiť ponuku Považského múzea v Žiline a vo veži Budatínskeho hradu či v Sobášnom paláci v Bytči si vyznať lásku vlastnoručne vyrobeným srdiečkom z drôtu.

Pozrite si fotky z Budatínskeho hradu:


„Keďže Považské múzeum je múzeum drotárske, pripravili sme aj veľké drôtené srdce na pripevnenie vyrobených srdiečok. V Budatíne mohli návštevníci myslieť na zamilovanú zamurovanú Katarínu a okrem toho si pozrieť expozíciu historických hodín alebo dejiny Žiliny. V Sobášnom paláci v Bytči, ktorý bol postavený, aby sa Turzove dcéry mohli vydávať a sobášiť, je aktuálne sprístupnená výstava mapujúca život feudálov horného Považia,“ uviedla Michaela Koláriková z oddelenia práce s verejnosťou Považského múzea.

Drotársku valentínsku ponuku využili aj študenti Gabriel a Katarína. „V Žiline študujeme už štyri roky, ale tu sme ešte neboli. Tak sme sa rozhodli, že Valentína oslávime na Budatínskom hrade. A páčilo sa nám to. Určite neľutujeme, že sme sem prišli,“ povedal Gabriel.