Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Žilinský kraj

UNM opäť predĺžila termín na ponuky na zhotoviteľa novej nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nová nemocnica v Martine má mať vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť i samostatný trakt pre detskú medicínu a urgentný príjem s traumacentrom.

Martin 29. novembra (TASR) - Univerzitná nemocnica v Martine (UNM) opätovne predĺžila termín na predkladanie ponúk uchádzačov na zhotoviteľa Univerzitnej nemocnice sv. Martina. Tentoraz do 14. decembra. Vyplýva to z vestníka Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Ide o štandardný proces v rámci verejného obstarávania. Uchádzači, ktorí majú záujem o túto zákazku, tak môžu podávať pripomienky, kde chcú upraviť nejaké technické špecifikácie v rámci zákazky. S týmto sa aj počítalo, takže žiadne omeškania alebo nejaký problém v rámci plnenia míľnika alebo plnenia platieb z plánu obnovy a odolnosti v tomto prípade nehrozí," reagovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Petra Lániková.

Nová nemocnica v Martine má mať vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť i samostatný trakt pre detskú medicínu a urgentný príjem s traumacentrom prispôsobeným na zmiešanú prevádzku detí a dospelých. Vzniknúť má 660 lôžok. Celkové dokončenie nemocnice je naplánované v roku 2028.