Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

V Martine je hospitalizovaných 85 pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo vakcinačnom centre Univerzitnej nemocnice Martin podali do dnešného dňa 19 771 očkovacích dávok.

Martin 13. apríla (TASR) – V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) je hospitalizovaných 85 pacientov s ochorením COVID-19. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 16 pacientov, na jednotkách intenzívnej starostlivosti leží deväť pacientov. TASR o tom informovala Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM.

"Situácia v UNM sa mierne zlepšuje. Posledné dni sme zaznamenali pozvoľný pokles hospitalizácií, ktoré sa držia pod hranicou 90. Celková situácia v Žilinskom kraji je však aj naďalej zlá, nemocnice nemajú voľné už takmer žiadne lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu," upozornila Marčeková.

Doplnila, že nemocnica má pre pacientov s ochorením COVID-19 celkovo reprofilizovaných 132 lôžok, z toho je 16 s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu. "Aktuálne sú v karanténe traja zamestnanci nemocnice. Ochorenie COVID-19 prekonalo už 711 našich zamestnancov. Väčší výpadok personálu máme aj naďalej z dôvodu čerpania OČR a PN," uviedla Marčeková.

Vo vakcinačnom centre UNM podali do dnešného dňa 19.771 očkovacích dávok. "Aktuálne očkujeme len vakcínou od Pfizer/BioNTech. Denná kapacita vakcinačného centra je od 300 do 400 ľudí," dodala Marčeková.